-

Nieuws / Updates

 

Detectoren

 

Detectoren

De ogen van uw Alarmsysteem
Detectoren zijn de ogen van een alarmsysteem. Er bestaan veel verschillende types met elk hun eigen specifieke toepassing. Hieronder beschrijven wij de meest gebruikte soorten.

Magneetcontact

Reageert op het openen van een raam of deur, verkrijgbaar als
in- of opbouw. Ongevoelig voor loos alarm.

Trildetector
Reageert in een vroeg stadium bij een poging tot (in)braak.
Geavanceerde elektronica minimaliseert loos alarm door trilling van
bijvoorbeeld zware vrachtwagens of onweer.

Glasbreukmelders
Reageren op een combinatie van een drukgolf gevolgd door het geluid van glasgerinkel. Zeer geschikt voor etalages.

Passief infrarood detector
Reageert op beweging van mens en dier, ook verkrijgbaar in z.g. diervriendelijke types die geen alarm geven bij beweging door kleine huisdieren zoals katten.

Combi-melders
Net als een gewone passief infrarood detector reageert een combi-melder op beweging van mens en dier, alleen wordt in één behuizing twee type detectoren gebruikt. De meest gebruikte combinatie is die van radar en passiefinfrarood. Hierdoor ontstaat een detector die minder gevoelig is voor vals alarm maar een iets tragere detectiesnelheid heeft doordat beide detectieprincipes tegelijk een alarm moeten geven.

Anti-mask detectoren
Deze melder is gelijk aan een gewone passief infrarood detector of een combi-melder maar heeft als extra een signalering voor het afschermen of afplakken van de detector. Wordt met name toegepast in de hogere risico-projecten. 

Brandmelders
Op een inbraaksignaleringssysteem kunnen heel goed brandmelders worden aangesloten. Wij onderscheiden twee soorten t.w. optische en thermo-maximaal melders. Optische brandmelders reageren op rook maar ook op waterdamp en is derhalve niet geschikt voor keukens. Een thermo-maximaalmelder reageert op een snelle temperatuursstijging en is wel geschikt voor toepassing in keukens.

Overvalknoppen
Overvalknoppen bestaan in vaste of draadloze types.
Het indrukken van de knop zal 24-uur per dag alarm veroorzaken.
Dezelfde knoppen kunnen worden gebruikt voor Medisch Alarm.

 

mouseover